Aaltje Vos uit Borgsweer 100 jaar

DELFZIJL - Aaltje Vos-Groenhagen viert vandaag (woensdag 3 maart) haar honderdste verjaardag in het Van Julsinghatehui in Delfzijl.

Mevrouw Vos was getrouwd met Geert Vos en heeft drie kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Zij is nog steeds erg actief en doet zoveel mogelijk mee aan de activiteiten die in het woonzorgcentrum Burgemeester van Julsinghatehuis georganiseerd worden. Ze eet elke dag in het restaurant.

De vieve dame heeft ook nog een uitstekend geheugen en weet alles te vertellen over haar dorp Borgsweer. „Daar heb ik 88 jaar met veel plezier gewoond,” vertelde ze burgemeester Gerard Beukema die haar namens de gemeente Delfzijl kwam felicteren en een fraaie plant meebracht. Voor Beukema was het de eerste 100-jarige die hij de felicitaties mocht overbrengen.

Aaltje Vos was vorig jaar nog één van de sprekers tijdens het leggen van de Stolpersteine in Borgsweer. Daar woonde ze 88 jaar lang in hetzelfde huis, het laatste van het dorp richting Lalleweer. Het huis is in 1895 gebouwd, waarna haar ouders er hun intrek namen.