Tien jaar Evangelische Gemeente Ten Boer

TEN BOER - De Evangelische Gemeente Ten Boer viert in het weekend van 10 tot 12 maart haar 10-jarig bestaan.

De EGTB, waarmee deze kerkelijke gemeente doorgaans wordt aangeduid, is inmiddels al lang een begrip geworden in dit gebied. Sinds de gemeenschap in maart 2007 haar intrek nam in het Buurhoes is het aantal vaste bezoekers gestaag gestegen van ruim tachtig naar zo’n tweehonderd grote en kleine mensen, komend vanuit verschillende in de regio gelegen plaatsen.

“ In die zin zijn we een gemeente met een typische regio-functie, een kerk waar we met behulp van eigentijdse middelen dat eeuwenoude evangelie willen uitdragen,” zegt voorganger Krijn Dijkema. “De manier waarop we dat doen spreekt jong en oud kennelijk aan, want in de gemeente ‘miegelt’ het van de jeugd, terwijl er zich ook een flinke groep ouderen thuis voelt. We kunnen dankbaar terugzien op tien jaren van meer lief dan leed, waarin we naast de ook in een kerk altijd aanwezige ‘struggles and strives’ vooral veel zegeningen hebben ervaren. Er zijn prima samenwerkingscontacten met andere Ten Boerster kerken, maar ook met organisaties zoals de voedselbank en de gemeente Ten Boer opgebouwd. Wat helemaal bijzonder is, is het feit dat het Buurhoes enkele jaren geleden in onze eigen handen kwam, waardoor we dit unieke gebouw zowel voor diverse doordeweekse dorps-en verenigingsactiviteiten, alsook voor onze eigen kerkelijke doeleinden kunnen benutten. Regelmatig vinden er dan ook recepties, conferenties en vergaderingen plaats. Ons doel is een relevante kerk te zijn die op een vanzelfsprekende manier deel uitmaakt van het centrum van de samenleving, zonder haar eigen identiteit te verliezen. Da’s nog altijd zoekend koersen, hoor, maar we hebben het idee dat we goed op weg zijn.”

In het weekend van 10 tot 12 maart is er drie dagen feest in het Buurhoes, waarbij men hoopt dat ook de Ten Boerster ingezetenen en andere belangstellenden uit de regio, dit mee willen vieren. Voor het programma wordt verwezen naar de advertenties in de kranten en naar de website: www.egtb.nl