Amsterdam Klezmer Band en Tangarine naar Terug naar het begin

APPINGEDAM - Het culturele festival Terug naar het begin, in en rond Appingedam, heeft de eerste namen bekendgemaakt. De Amsterdam Klezmer Band en Tangarine zijn van de partij. De voorverkoop start op 10 maart.

Er is voor het eerst een openingsconcert op vrijdagavond 19 mei, met zangeres Sabrina Starke durven we het aan. Afgelopen jaar startte ze met haar album Imagine een kerkentour, en natuurlijk slaat ze de prachtige Nicolaïkerk in hartje Appingedam niet over. In gezelschap van een intieme bandbezetting zingt ze nummers die de wereld hebben veranderd.

Op zaterdag 20 mei kunnen bezoekers zich in oude Groninger kerken laten meevoeren door aanstekelijke balkan-zigeuner-klezmer crossovers van Amsterdam Klezmer Band; glasheldere muziek van Tangarine; elegante jazz van Reinier Baas & Ben van Gelder of door de charmante Groningse liedjes van Swinder. Naaats muziek is er theater van Nhung Dam en Theater De Steeg.

Het duo Henk van Os en Marjoleine de Vos geeft dit jaar twee keer acte de présence in Centrum Kabzeël, aan de Dijkstraat 77 in Appingedam. Op de zaterdagavond wordt het festival groots afgesloten door het energieke Fuse, bekend van Podium Witteman en De Wereld Draait Door: verschillende muzikale invloeden worden bij elkaar gebracht in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en improvisatie.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.terugnaarhetbegin.nl.