Beste leraar Nederlands in Siddeburen?

SIDDEBUREN - In de uitzending De Taalstaat op Radio 1was zaterdag was docente Nederlands Didy Pijpker te gast.

Deze lerares van Eemsdeltacollege in Siddeburen was bij Frits Spits te horen in de rubriek De beste leraar Nederlands van 2017. Er zijn 12 docenten genomineerd uit Nederland en Vlaanderen voor de beste leraar Nederlands. Eind mei wordt een top 3 bekend gemaakt door de vakjury. Daarna wordt aan het publiek gevraagd om te stemmen op de beste leraar Nederlands. Er kan dan digitaal gestemd worden. Het is nog niet zeker dat mevrouw Pijpker deze volgende ronde behaalt, maar de aanbeveling is veelbelovend: “Didy Pijpker is een uitstekende docente, die bij de leerlingen en collega’s erg gezien is. Zij is een creatieve, enthousiaste docente die vmbo-kinderen goed weet te motiveren. Ze stimuleert het literatuuronderwijs en weet de leerlingen zover te krijgen dat ze prachtige gedichten schrijven.”

De leerlingen van Eemsdeltacollege doen jaarlijks mee aan de dichtwedstrijd DoemaarDichtmaar. Landelijk gezien zijn er duizenden deelnemers. Ieder jaar worden er op de school in Siddeburen prijzen gewonnen met ingestuurde gedichten. Vorig jaar vielen er maar liefst 11 leerlingen in de prijzen.

Vast onderdeel in het jaarprogramma van de school is een presentatie door een schrijver van jeugdliteratuur. Deze week komt Natasza Tardio een lezing geven voor de leerlingen. Op school wordt veel gelezen. Dit jaar hebben de leerlingen een boekendoos gemaakt. In de versierde doos was een uittreksel van het boek te vinden en heel veel voorwerpen die een relatie hebben met het gelezen verhaal. Het zijn, zonder uitzondering, mooie kunstwerkjes.

Vanwege de vakoverstijgende projecten is de school genomineerd voor de Nationale onderwijsprijs. Op 29 maart 2017 is de landelijke finale in het World Trade Center te Rotterdam. Alle 24 winnende scholen zullen zich daarbij in een korte, flitsende presentatie laten zien.