DAC geeft schaaktrainingen volwassenen

DELFZIJL - Onder de pretentieuze noemer Zoektocht naar Euwe 2 geeft de Schaakclub DAC de komende drie maanden schaaktrainingen aan volwassenen.

Ons land kent een goed georganiseerd en actief schaakleven. In dat licht bezien is het, op zijn minst, opmerkelijk, dat Nederland nog slechts één wereldkampioen schaken heeft voortgebracht, dr. Max Euwe. In 1935 veroverde hij de wereldtitel tegen Alexander Aljechin. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Jan Timman een paar keer dicht bij de wereldtitel maar het lukte steeds net niet. Voldoende reden voor schaakclub DAC om actief op zoek te gaan naar de volgende Nederlandse wereldkampioen.

De eerste aanzet daartoe wordt gegeven in de maanden maart, april en mei van dit jaar. Dan start schaakclub DAC, bij voldoende belangstelling, met schaaktrainingen voor ambitieuze huisschakers en andere geïnteresseerden.

In een tiental trainingssessies van een uur , onder leiding van de clubkampioen, wordt je schaakvaardigheid stapsgewijs verhoogd. Zowel schaaktechnische als tactische aspecten komen in de trainingen aan de orde, met als tussendoel goede clubschakers af te leveren. Voor meer informatie of aanmelden voor de trainingen kan men terecht op: www.scdac.nl.