Phoenix wast Groninger studenten de oren

DELFZIJL - Phoenix 1 heeft zondag weer laten zien wat zij waard is. Het XV-tal van de Groninger Studenten (G.S.R.C. 1) werd met lieft 66-7 overlopen. Phoenix was vanaf het begin de betere ploeg. Maar dat kwam niet meteen in de score tot uiting. Vele kansmakende tries werden op de laatste meters verspeeld, vaak door technische fouten. Ondanks het gekibbel dat daardoor ontstond namen de Delfzijlsters voor de rust een 10-0 voorsprong.

In de tweede helft maakte Phoenix korte metten met de studenten. Waar de studenten in de eerste helft nog weerstand wisten te bieden, lieten ze in de tweede helft steken vallen. De overmacht van Delfzijl werd nu ook echt duidelijk op het scorebord. In de tweede helft zijn er liefst acht tries gedrukt. De meeste door de fysiek sterke lopers van Delfzijl die slecht of niet getackeld werden. De resterende tries werden gemaakt door de kwalitatief goede lijnlopers die elkaar keer op keer wisten te vinden.

Er staan nog drie wedstrijden op de agenda. Op 19 maart speelt Phoenix wederom thuis, tegen de RC Feanster uit Heerenveen.