Single Wirdumers Der Helm en Iris Rijnsewijn

WIRDUM - Maarten van der Helm brengt op 8 maart de tweede single onder de naam Der Helm uit. Aan het nummer Altijd Verder Gaan werkt ook plaatsgenote singer/songwriter Iris Rijnsewijn mee.

De single van Der Helm, die als bassist van de Drentse succesband met Daniel Lohuesis vele succesen vierde, is afkomstig van het album Hart dat in november is uitgekomen.

In 2014 won Iris de Rtv-Noord talentenjacht met haar liedje Perfect We en inmiddels speelde ze al op veel plaatsen in Nederland. Maarten begeleidt haar regelmatig op de contrabas. ‘Toen ik bezig was met dit nummer had ik Iris al in mijn hoofd om mee te doen,”vertelt Van der Helm. „Ze is een geweldige zangeres en haar stem past hier perfect bij.”

De clip, die op Terschelling is opgenomen, is door Maarten zelf gemaakt en via onderstaane link te bekijken.

Maarten van der Helm richtte in 1994 samen met Daniel Lohues en Marlen Davers de Drentstalige band Skik op. Met het nummer 'Op Fietse' scoorden ze een grote hit, inmiddels een klassieker in de Top 2000. Hij speelde op Pinkpop, Lowlands, won in 1996 de Zilveren Harp en kreeg een gouden plaat voor het album 'Niks Is Zoas t Lek'. In 2004 ging Skik voor onbepaalde tijd in de koelkast. In 2013 bracht Van der Helm zijn eerste Engelstalige plaat uit, Meche Meche, De opvolger ‘Hart’ kwam eind 2016 uit en is helemaal in zijn moerstaal.