Schilderijen Roelof Hoving op Ewsum

MIDDELSTUM - Stichting Beetke Benieuwd houdt tot en met 7 mei een expositie met schilderijen van Roelof Hoving in het koetshuis van Ewsum in Middelstum.

De expositie wordt geopend door de kunstenaar zelf op zondag 12 maart om 15.00 uur.

Hoving (1983) schildert hij met vaste regelmaat 'en plein air'. In het noordelijke landschap laat hij het op zich afkomen. Weer en wind trotserend zoekt hij buiten naar 'een schilderij-waardig' beeld. Het gaat hem niet zózeer om het mooie resultaat, eerder om een gevoel van stevigheid of romantische somberheid.

Schilderijen van Roelof zijn overwegend monumentaal. Donkere tonen en een stevige toets bepalen de sfeer in zijn landschappen. Gaandeweg hebben architectonische objecten zijn aandacht gekregen. De schilder houdt van bunkers, bruggen en verlaten fabrieken. Een aantal van zijn laatste werken maakte Hoving in de oude Suikerfabriek in Groningen. Hier lijkt een omslag te ontstaan in zowel zijn werkwijze als in zijn benadering van schilderkunst. Van ruimtelijke landschappen is de aandacht verschoven naar tweedimensionale wanden vol kleur en licht.

Sinds het afronden van de docentenopleiding aan de Academie Minerva te Groningen is Roelof docent kunstvakken op een middelbare school.

Info: www.beetkebenieuwd.nl.