Bach’s Passion Small met leerlingen Eemsdeltacollege

APPINGEDAM - In centrum Kabzeël wordt op 27 maart van 19:30 tot 20:30 uur een bijzondere, theatrale versie van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd: Bach’s Passion Small.

Dirigent Bach-specialist Hoite Pruiksma zorgt met het koor van de Nederlandse Bach Academie en barokensemble Eik en Linde uit Amsterdam voor een unieke uitvoering. Aan deze muziektheatervoorstelling werken 25 leerlingen van het Eemsdeltacollege mee, zij vertolken de stemmen van het volk in spreekkoren en vormen daarmee de brug tussen de indrukwekkende muziek en ontroerende toneelscènes over een onschuldige jongen die betrokken raakt bij geweld op straat in onze tijd. Regisseur Gooitsen Eenling weet het zo te verpakken dat het publiek zeer betrokken raakt.

Omdat Bach’s meesterwerk bijna twee uur duurt, is het duidelijk dat dit niet de gebruikelijke, originele versie is. Het is meer dan het bijbelverhaal zoals Bach dat lang geleden op muziek zette. Het is een indrukwekkende voorstelling over zinloos geweld. Bach heeft met zijn passie een werk geschreven dat niet alleen het passieverhaal op een uiterst expressieve manier muzikaal gestalte geeft, maar ook blijkt deze muziek in staat te zijn om datzelfde passieverhaal een ijzingwekkend actuele inhoud te geven. Kaarten reserveren kan via: www.nederlandsebachacademie.nl Ook zijn kaarten te verkrijgen bij Tabaktief Overdiep.