Bluesdaddies voor het eerst in Delfzijl

DELFZIJL - Een ‘must’ voor de echte bluesliefhebber. Zondag 26 maart treden de Bluedaddies om 16.00 uur op in de zaal van Rex in de Waterstraat in Delfzijl.

Het is de eerste keer dat de Bluesdaddies optreden in de havenstad. Bluesdaddies spelen authentieke blues in een akoestische en/of licht versterkte setting. De prachtige gitaarpartijen van Marinus Elzinga en Peter Krabbenbos worden versterkt en afgewisseld met de snerpende bluesharp en het rauwe stemgeluid van zanger Gerard “Uncle G” Julsing. Daarnaast ondersteunt Peter met zijn bas en speelt Marinus naast gitaar ook dobro. Alles met elkaar zorgt dit voor het authentieke bluesgeluid.

Afgelopen december is de eerste CD uitgebracht, getiteld Old Friends. De naam slaat enerzijds op de nummers van de CD: er worden onder andere nummers vertolkt van bluesmeesters uit het begin van de vorige eeuw zoals Big Bil Broonzy, Robert Johnson, Son House en Bo Carter. Anderzijds slaat de titel op de 50-jarige onderlinge muzikale vriendschap tussen de bandleden. Gerard en Marinus zijn 50 jaar geleden begonnen in Big Deal. Gerard en Peter speelden onder andere samen in Bluestrain en Uncle G.

Marinus Elzinga is in Delfzijl en omstreken vooral bekend omdat hij in de destijdse fameuze band Sekond Skin speelde.

Kaarten zijn voor vijf euro per stuk te koop bij Cafeteria Rex in Delfzijl. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren kan via: 0596-851902.