Martijn Hoving tweede in voorronde scheikunde-olympiade

APPINGEDAM - Martijn Hoving, leerling VWO-6 aan de Pastorielaan van Eemsdeltacollege, gaat er voor om door te dringen tot de nationale eindronde van de Scheikundeolympiade die van 8 tot 15 juni wordt gehouden aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

In de voorronde heeft Martijn zich als tweede kandidaat geplaatst. In de tweede ronde wordt er een pittige tussentoets, met de duur van drie uur, afgenomen op school. Afhankelijk van de score gaan de beste 20 door naar de nationale eindronde. Vorig jaar heeft Andy Sardjan, ook een leerling van Eemsdeltacollege, zich weten te plaatsen voor de internationale finale. De Nationale Scheikundeolympiade is een wedstrijd voor alle leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo. De eerste ronde start elk jaar in januari en wordt gehouden op school. Er deden dit jaar ongeveer 5000 leerlingen mee.

De vier winnaars van deze eindronde mogen ons land vertegenwoordigen tijdens de Internationale Chemieolympiade in Thailand, van 6 tot 15 juli. Daar doen bijna 75 landen aan mee.

Voor meer informatie: www.scheikundeolympiade.nl.