Kom in de kas, kwekers zetten deuren open

UITHUIZEN - Het is op 1 en 2 april feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer gehouden.

Iedereen kan komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. In regio Groningen nemen acht bedrijven deel. Twee dagen lang openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Debedrijven haken allemaal in op het thema feest in de kas en bieden interessante en boeiende activiteiten. De teelten zijn zeer divers, zo kan worden gekeken bij de teelt van orchideeën, vaste planten, zomersnijbloemen, groente, perk- en potplanten, aardbeien en asperges. In deze regio kan men terecht bij Bosma in Middelstum (geraniums en petunia´s) en Doff in Uithuizen. Bij Doff is een nieuwe kleur petunia te bewonderen. Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, kijken hoe alles groeit en bloeit. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 april en zondag 2 april. Voor meer informatie±www.komindekasgroningen.nl.