Fraamborg als eerste zorglocatie versterkt

MIDDELSTUM - De locatie Fraamborg van zorgorganisatie De Zijlen wordt de komende maanden door Woongroep Marenland ingrijpend verbouwd en aardbevingsbestendig gemaakt. Dit is woensdag 29 maart feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners, wethouder Bé Schollema en betrokkenen.

Dit is de eerste zorglocatie in de regio dat bouwkundig versterkt wordt. Met het doorgeven van een dakpan door de toekomstige bewoners werd symbolisch het dak van de verbouwde en versterktezorglocatie dichtgelegd. Met de locatie Fraamborg wordt de eerste fase van de verbouwing gerealiseerd, hierna wordt ook het gebouw aan de Esdoornlaan verbouwd. De start van de verbouwing heeft langer geduurd dan gepland omdat het aardbevingsbestendig bouwen, dat ten gevolge van de aardbevingen in het gebied en de afspraken met de NAM, een belangrijke voorwaarde werd voor de verbouw. Het uitzoeken van de juiste maatregelen heeft de nodige inzet gevraagd voor alle betrokkenen en tijd en geduld van de bewoners. De maatregelen voor het bevingsbestendig maken, boden de kans om een extra kwaliteitsslag te maken in het ontwerp. Er wordt daardoor een complete nieuwe verdieping en kap geplaatst,waarmee er meer ruimte op de verdieping wordt gerealiseerd en het gebouw een mooie nieuwe architectuur krijgt.

Wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum benadrukte het belang van deze aardbevingsbestendige verbouwing waarmee De Zijlen een locatie heeft die aansluit op de actuele woonwensen van de bewoners.

Begin januari is Woongroep Marenland gestart met de realisatie van het project. In het gebouw worden in totaal 10 appartementen gerealiseerd met een gezamenlijke huiskamer.De verwachting is dat de bewoners begin volgend jaarin hun appartement kunnen gaan wonen.