Titel voor roeier Jan Huib Veninga

DELFZIJL - Roeier Jan Huib Veninga van Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl heeft zondag het lange afstandskampioenschap van de Amstel in de skiff (éénpersoonsboot) gewonnen.

In de categorie jongens 15/16 mocht Jan Huib Veninga als tweede van de 39 deelnemers van start gaan voor de race over vier kilometer. Hij bleek na lang wachten de snelste. De dertienjarige Maarten Veninga (het broertje van) werd eenendertigste en de veertienjarige Lucas Keijzer kwam tot de vijfentwintigste plaats.

Op zaterdag stond de Jeugdhead op het programma. De inmiddels zeer succesvolle combinatie van de heren Maarten Veninga en Fons Folkers van Neptunus en Lucas Keijzer en Morgan Marques Ugarte van De Hunze, liet er geen twijfel over bestaan wie in de klasse jongens 14 op dit moment de snelste ploeg van Nederland is. Opgezweept door stuurvrouw Eva Griep (Neptunus) voeren zij naar de eerste plaats.

Verder was er succes voor oud Neptunusroeier Damion Eigenberg. Hij wist in het lichte herenveld de titel te veroveren over zevenenhalve kilometer.