Geslaagd college veiligheid in Eemshaven

EEMSHAVEN - Brandweer Groningen heeft woensdag 5 april het themacollege veiligheid in Nijlicht in de Eemshaven gehouden voor organisaties en bedrijven die daar gevestigd zijn.

In een gevarieerd programma gaven sprekers van Vopak en Defensie uitleg over de activiteiten van hun organisatie en hoe zij binnen en rondom het terrein omgaan met veiligheid. Ook werd door de directeur van Virol en de dienstdoende Officier van Dienst van de brandweer uitleg gegeven over de brand bij Virol in Scheemda (in mei 2016). Daarnaast kregen de bezoekers een inkijkje in de informatievoorziening rondom een incident. De brandweer krijgt in het geval van een calamiteit automatisch de informatie van het object aangeboden.

Binnen de Eemshaven is de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) actief. Hierin is een afvaardiging van de bedrijven en organisaties uit de Eemshaven vertegenwoordigd. Het KVO zet zich in voor meer veiligheid in de Eemshaven. Vorig jaar zijn diverse gezamenlijke activiteiten uitgevoerd, die resulteerden in een veiligere en schonere omgeving. Afgelopen periode is een specifieke calamiteitenkaart voor het Eemshavengebied (Nederlandstalig en Engelstalig) ontwikkeld. Frans Renkema, voorzitter van het KVO, reikte het eerste exemplaar uit aan André Bruijn van Groningen Seaports.

Door alle deelnemers werd positief gereageerd op het themacollege. Er wordt nagedacht hoe aan dit themacollege een vervolg gegeven kan worden.