Damster multimediaproject in Nicolaïkerk

APPINGEDAM - De Nicolaïkerk in Appingedam wordt zaterdag 13 en zondag 14 mei omgetoverd tot een theater voor een multimediaproject.

Tientallen enthousiaste vrijwilligers uit Appingedam en Tjamsweer spelen dan Het Theater Komt, een Damster bewerking van de musical Maria, de kracht van de Liefde.

De unieke voorstelling begint buiten op het plein voor de kerk. Daarna nemen spelers en koorleden het publiek mee naar binnen voor een spektakel met zang, toneel en film.

De musical speelt zich af in Appingedam, waar op een dag een reizend theatergezelschap langskomt. De groep speelt op verzoek improviserend theater. Ze besluiten in overleg met de Damsters om het levensverhaal van Maria te laten zien in spel en zang. De groep zal een aantal dagen blijven. Overdag praten de spelers met de Damsters om zich een beeld te vormen van het leven in het stadje en de persoonlijke levensverhalen. ’s Avonds verwerken ze die ervaringen in hun spel, waarbij ze linken leggen met het verhaal over Maria, de moeder van Jezus.

Bijna twee jaar geleden zijn de eerste voorbereidingen begonnen voor deze bijzondere musical. Het script van Maria, de kracht van de Liefde (een musical uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland), is toen speciaal voor Appingedam herschreven. De musical speelt zich helemaal af in Appingedam en aan de orde komt bijvoorbeeld ook het wonder van Solwerd, een verhaal uit 1500.

Daarna is er veel gerepeteerd, door spelers, koorleden en een combo dat de musical 13 en 14 mei live zal begeleiden. En er zijn filmopnamen gemaakt in café de Doofpot in Appingedam, die worden verwerkt in de voorstelling.

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cigo aan de Overdiep in Appingedam.

Voor meer informatie: www.facebook.com/hetTheaterkomt.