Portret laten maken bij duo-expositie

Delfzijl - Wethouder Martien van Bostelen opent zondag 23 april om 16.00 uur de tentoonstelling: ‘De mensen, de mensen ….en meer’ in de Noordelijke Kunsthof Appingedam.

Anne Ruurd Oosterwoud zal zingend aan de piano in vier korte liederen de bezoekers meenemen op een tocht langs zijn schilderijen.

Geïnteresseerden kunnen zich op 30 april en op 20 mei in de Kunsthof laten portretteren door Oosterwoud. Opgave vooraf is gewenst.

Claartje van der Linden rondde in 2012 de Meestersscholing aan de Klassieke Academie voor de Beeldende kunst in Groningen af. In haar werk zoekt Claartje naar de helderheid, licht en levendigheid. Wat ze ziet, vult ze aan met haar verbeelding. De onderwerpen, die haar inspireren vindt ze veelal dicht bij huis: lichtval, stilleven, kinderen en mensen in hun alledaagse omgeving of activiteiten.

Anne Ruurd Oosterwoud heeft zijn wijze van werken naar hartenlust kunnen ontwikkelen en praktiseren. Eerst op de Klassieke Academie en bij een aantal bedrijven waar hij tussen de middag portretten van medewerkers mocht maken. Anne Ruurd tekent en schildert het liefst portret.