850 Leerlingen scoren 5448 boeken

WINSUM - In de gemeenten Bedum, Eemsmond, de Marne en Winsum hebben bijna 850 leerlingen meegedaan aan het leesproject Scoor een Boek. Ze lazen samen liefst 5448 boeken.

Scoren kun je overal! Met die gedachte voerden de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij dit unieke leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6.

De leerlingen hebben de afgelopen weken zoveel mogelijk boeken gelezen (‘gescoord’) in de klas en werden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom Hiariej. Het totale aantal boeken werd dinsdag bekend gemaakt tijdens de sportieve afsluiting op het sportpark van VV Winsum. Leerlingen van het Terra Winsum en sport coachen van het Huis voor de sport begeleiden de kinderen op het sportveld.

De prijzen werden uitgereikt door stadsdichter Lilian Zielstra en wethouder Bert Westerink van Winsum. Per ronde was er een prijs voor de best scorende groep op het veld. Deze prijzen zijn gewonnen door CBS de Regenboog uit Bedum, SWS de Dobbe uit Roodeschool en OBS Tiggeldobbe uit Winsum

Na afloop kregen alle leerlingen een traktatie aangeboden door de volgende supermarkten: Jumbo Leens, Plus Bedum, Spar Warffum en Spar Winsum.