Start zwemseizoen K.P. Zijlbad Loppersum

LOPPERSUM - Het K.P. Zijlbad in Loppersum gaat zaterdag 13 mei om 13.00 uur weer open.

Het zwemwater van het enige zoutwaterbad in de open lucht is dan waarschijnlijk nog erg koud, maar koffie en thee staat klaar voor iedereen die de opening wil bijwonen. Op deze middag zijn ook de bestelde abonnementen af te halen. Dit jaar heeft de voorverkoop voor het eerst plaatsgevonden via de website. Een kleine honderd zwemmers bestelden hun abonnement online via zoutwaterbad.info. In de voorverkoop zijn de seizoenskaarten €8,- per stuk goedkoper. Voor late beslissers biedt het K.P. Zijlbad op 20 mei nog één keer de gelegenheid om de abonnementen tegen voorverkoopprijs aan te schaffen, tijdens Lente in Loppersum.

Het zoutwaterbad K.P. Zijl, dat geheel gerund wordt door vrijwilligers, hoopt op een zomerseizoen met mooi weer en veel bezoekers. „We streven ernaar om tienduizend gasten te mogen ontvangen. Is het water 17 graden Celsius of warmer, dan zijn we in principe geopend,” legt penningmeester Johan Flikkema uit. “We kunnen echter nog flink wat hulp gebruiken om de kassa of het winkeltje te bemensen. Want zonder vrijwilligers moet het bad echt dicht blijven, en dat zou – vooral op mooie dagen – jammer zijn.”

Geïnteresseerde zwemmers en potentiële vrijwilligers kunnen contact opnemen met het K.P. Zijlbad via Facebook of via de website: zoutwaterbad.info. Daaroop wordt ook elke keer aangegeven of het zwembad open is.