DamsterMaatjes tegen eenzaamheid

APPINGEDAM - Het nieuwe project DamsterMaatjes in Appingedam is op zoek naar vrijwilligers in de strijd tegen eenzaamheid.

De zorg verandert. Mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen en hebben meer hulp nodig van een sociaal netwerk. Maar wat als er geen sociaal netwerk is? Deze mensen vereenzamen, komen niet meer buiten en nemen niet meer deel aan activiteiten. Ze hebben dan een steuntje in de rug nodig van een DamsterMaatje.

Een DamsterMaatje maakt het verschil door andere mensen weer op weg te helpen. Heb je wat tijd over, en wil je op je eigen manier iets voor een ander betekenen? Word dan een DamsterMaatje.

Samen wandelen, een kopje koffie drinken of een boodschapje doen. Er zijn tal van mogelijkheden voor jong en oud. Te denken valt aan Gezelschapsmaatjes, Dementiemaatjes, Boodschappenmaatjes, klus / tuiniermaatjes, Voorleesmaatjes en ICT maatjes.

Ook voor een hulpvraag kun je rechtstreeks bij ons terecht. Woon je in Appingedam en heb je om wat voor reden dan ook wat hulp, ondersteuning of een luisterend oor nodig? Neem dan eens contact op. De DamsterMaatjes doen hun uiterste best om een passend maatje te vinden.

DamsterMaatjes zijn betrokken vrijwilligers die zich enthousiast inzetten om een ander weer op de ‘sociale’ weg te helpen. Gerda Oosting is zo’n Maatje. Zij is vrijwilliger coördinator binnen het DamsterMaatjes project en krijgt professionele ondersteuning vanuit de ASWA.

Op donderdag 11 mei kan men Gerda en Annet Topelen van de ASWA van 13.00 tot 15.00 uur ontmoeten bij de ingang van de AH supermarkt in Appingedam. Voor meer informatie kan men ook bellen met Annet Topelen, via: 0596-623315 of a.topelen@a-s- w-a.net.