Alweer reünie jeugdvrienden Delfzijl

DELFIJL - De Jeugd Vrienden Delfzijl houden op 17 juni vanaf 09.00 uur een reünie bij Grand Café ‘t Lokaal in Delfzijl.

In 2015 werd voor het eerst een dergelijke reünie gehouden. Dat gebeurde met succes, maar dat is niet de enige reden dat er al weer zo snel een tweede volgt. „Eerst dachten we om over vijf jaar weer eentje te gaan houden,”vertelt Hilbrand Zuidema van de reüniecommissie. „Maar gezien de leeftijd van sommigen wilde men het toch graag al na twee jaar weer gaan houden. Dus van een reünie is dan eigenlijk geen sprake meer. Het is een jeugdvriendenbijeenkomst uit Delfzijlster vervlogen jeugd- en kinderjaren.We hebben nu 25 aanmeldingen binnen.”

„Het is de bedoeling om oude jeugdvriendschappen van vroeger uit Farmsum en Delfzijl tussen 1940 en 1975 weer tot bloei te laten komen. Bij voorbeeld van de bedienden die vroeger in de jaren '50 bij De Gruijter hebben gewerkt op de hoek Marktstraat / Landstraat. Velen van hen komen van ver, onder andere uit Vlissingen, Boskoop en Beilen. Zo gaat het dus ook met de andere jeugdvrienden die ook ver van Delfzijl wonen, zoals Alje van Diedenhoven, de zoon van de bekende politieagent uit Delfzijl die nu zelf in Leiden woont en ik woon zelf alweer jaren in Joure.”

Op deze dag neemt Berry Mulder, alias Kolonel Maufroy, de leiding over omdat hij erg veel weet over de geschiedenis van Delfzijl en het zeer fraai aan elkaar kan praten.

Na een start met koffie en koek wordt eerst een mooie wandeling door het centrum gemaakt. Na terugkomst is het bijpraten en wat drinken en dan samen eten. Na de middag is er een vrij programma.

Na het eten houden we de middag vrij voor de mensen om bij te praten en gezellig over vroeger te praten onder het genot van eten en drinken.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Jeugd Vrienden Delfzijl 1945-1975.