VVV informatiepunt Spoorzicht dient als landelijk voorbeeld

LOPPERSUM - In Hotel Spoorzicht & Spa is woensdag het nieuwe interactieve VVV informatiepunt in gebruik genomen.

Dit gebeurde in aanwezigheid van onder andere gedeputeerde Henk Staghouwer, wethouder Rudi Slager (Loppersum), wethouder Annalies Usmany (Appingedam), ondernemers uit het gebied en afgevaardigden van Marketing Groningen en VVV Nederland.

Wendy Sieger-Kintzen van VVV Nederland roemde de samenwerking tussen ondernemers en Top van Groningen (VVV Eemsdelta). Ze geeft aan dat dit een voorbeeld is voor andere regio’s in Nederland. Ze wil dan ook het nieuwe VVV informatiepunt bij Hotel Spoorzicht & Spa als zogenaamde showcase gebruiken en andere gebieden attenderen op deze nieuwe wijze van informatieverstrekking.

Directeur Edwin van der Woude van Top van Groningen toont zich verheugd over deze nieuwe manier van informatie verstrekken: „Ik ben erg blij dat we gezien worden als een voorbeeld voor de rest van Nederland. Dat soort positieve aandacht is natuurlijk erg welkom.”

Ook eigenaar Cees de Vries van het hotel is tevreden over deze noviteit onder zijn dak. „Ik vind het leuk dat wij de eerste zijn bij wie dit mooie innovatieve VVV-paneel staat. Hopelijk levert het mij meer gasten op en kunnen wij op onze beurt hen weer beter informeren over het gebied.”

“Vandaag kreeg ik al telefoon van een regionale VVV uit de Achterhoek, met het verzoek om begin juni te komen kijken hoe wij dat in Loppersum aanpakken. Dat is een mooie opsteker,” aldus Van der Woude.

Het nieuwe VVV-informatiepunt is de eerste van tien die dit jaar met ondernemers worden gerealiseerd in Eemsdelta. De eerstvolgende zal bij Borg Ewsum in Middelstum in gebruik worden genomen. Andere beoogde locaties zijn onder andere het Openlucht Museum in Warffum, vertrekhal AG Ems (Borkumlijn) en Boerderij De Diek’n (Zeerijp).