Clinic FC Groningen aan scholen Delfzijl

DELFZIJL - Ongeveer 100 leerlingen van basisscholen uit de gemeente Delfzijl waren op 19 april aanwezig bij de wedstrijd vFC Groningen - PEC Zwolle. Op 11 mei komt FC Groningen naar Delfzijl.

Het bezoek vond plaats op uitnodiging van de voetbalclub, omdat de gemeente Delfzijl het initiatief 'Trots op het Noorden' van FC Groningen sponsort. Op donderdag 11 mei komt er een spelersbus van FC Groningen naar Delfzijl. Spelers van FC Groningen onder 23 en twee spelers uit de eerste selectie verzorgen een voetbalclinic voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Naast de voetbalclinic wordt er een voetbalquiz met een maatschappelijk thema gehouden.

„Door mee te doen aan dit initiatief wil de gemeente de levendigheid in de gemeente bevorderen, kinderen op een positieve manier in aanraking laten komen met sport en een gezonde levensstijl bevorderen,” aldus wethouder Jan Menninga.

Om 09.00 uur ontvangt de sportwethouder basisschoolleerlingen van OBS Tasveld, OBS Jan Ligthart, OBS De Munte, OBS Hiliglo, BS Noorderbreedte, CBS De Meerpaal, CBS De Zaaier en CBS De Windroos in sporthal De Ringen te Delfzijl. De voetbalclinic vindt van 10.45 tot 12.30 uur plaats op het Sportpark Centrum Delfzijl.

Het principe van ‘Trots op het Noorden’ is als bij een Europese of play-offwedstrijd: een uit- en thuisduel. Delfzijl begon op zondag 16 april ‘uit’ in het Noordlease Stadion met het bezoeken van de competitiewedstrijd. De basisschoolleerlingen en relaties van de gemeente kregen voor deze gelegenheid een speciale FC-Delfzijl sjaal.

Daarnaast zal de naam ‘Delfzijl’ worden toegevoegd op de tweede ring van het stadion van FC Groningen. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door: gemeente Delfzijl, Amasus Shipping B.V., MF Shipping Group, Wijnne & Barends, Wagenborg Shipping en Groothandel Delftechniek.