Jeugdroeiers Neptunus op dreef in Bremen

DELFZIJL - De jeugdafdeling van Neptunus heeft afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse roeiwedstrijden in Bremen veel podiumplaatsen behaald.

In het veld van liefst 900 roeiers in de leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar wisten Eva Griep, Fons Folkers en Maarten Veninga de eerste plaats te behalen ovber 2500 meter. Deze wedstrijden zijn de grootste in hun soort in Europa. Ook de 700 meter werd door Eva en Maarten gewonnen. Fons moest deze keer genoegen nemen met de tweede plaats. Maarten en Fons kwamen samen ook nog uit in de tweepersoons boot. In deze wedstrijd haalden zij de derde plaats. Begeleider Martijn Huijzer behaalde ook de eerste plaats en Eva Groep werd in deze categorie tweede.

Op de andere helft van de Werdersee wedstrijden gehouden over 1500 meter voor junioren en senioren. Jan Huib Veninga was zaterdag wat ziek maar wist toch nog de tweede plaats te behalen in het zwaarste veld. In de twee roeide hij met Felix Mebius uit Groningen naar de derde plaats in de zwaarste klasse. Op zondag voelde hij zich weer wat beter en wist hij zijn wedstrijd te winnen. Later op de dag was er voor hem nog een derde plaats.