Presentatie over Pluto

APPINGEDAM - De Stichting Weer- en Sterrenkunde houdt woensdag 10 mei om 19.30 uur een presentatie over Pluto en de New Horizons.

Het uitgebreide verslag van het onderzoek dat aan Pluto is verricht zal in Restuarant Nefertari in Appingedam worden gegeven door Marlies van de Weijgaert, astronoom verboden aan het Kapteyn-Instituut van de Rijks Universiteit Groningen.

Op dinsdag 14 juli 2015 scheerde ruimtesonde New Horizons langs dwergplaneet Pluto. De scherpe opnamen openbaarden een onbekende wereld in de ijzige gebieden van ons zonnestelsel .In de afgelopen periode zijn geleidelijk alle beelden en wetenschappelijke data overgestuurd naar de aarde. Nadat de baanbrekende foto’s een verrassend actieve wereld lieten zien, zijn de eerste sterrenkundige analyses gemaakt. Sterrenkundige Van de Weijgaert zal het publiek meenemen op de reis die de New Horizons heeft afgelegd door het zonnestelsel langs Pluto en zijn manen. Het ruimtevaartuig zelf zal in detail worden beschreven. De oogst aan wetenschappelijke ontwikkelingen en analyses zal in deze presentatie aan de orde komen. Tot slot zullen de implicaties van de resultaten voor onze inzichten in de vorming van ons zonnestelsel worden belicht.