Krewerdermarkt groots opgezet

KREWERD - De traditionele stekjes- en rommelmarkt van Krewerd vindt zaterdag 13 mei van 10.00 tot 15.00 uur plaats.

Door het hele dorp staan kraampjes met rommelmarktspulletjes maar ook kramen waar doe het zelf- en knutselspulletjes worden verkocht. Er hebben zich al verschillende standhouders aangemeld, maar er is nog plaats (Kornelia Haverland: 0596-628502 of kornelia.haverland@gmail.com of Tineke Bruggers: 0596-624279 of bruggersenco@home.nl). Deelname aan de markt is gratis.

De stekjesmarkt ten bate van Alpe d’Huzes vindt, net als voorgaande jaren, plaats op het plein voor Dorpshuis Kredo. De stekjesmarkt is een initiatief van Willy Huisken die op 1 juni voor de vierde keer deelneemt aan Alpe d’HuZes. De opbrengst van de stekjesmarkt gaat 100% naar dit goede doel. Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bij elkaar brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker.

Verder zijn er in Krewerd oud-Hollandse spelletjes, optredens van Goochelaar Meeterini en diverse activiteiten in en rond de Mariakerk. Theetuin De Kosterij serveert thee en koffie met zelfgebakken lekkernijen. Er is een bloemenstand van Riet Wessels en omdat de rommel- en stekjesmarkt samen valt met de Orgeldag Noord Nederland is er Orgelmuziek op het bijzondere orgel van de Mariakerk van Krewerd.