Cabaret in Nicolaikerk

APPINGEDAM - Cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden speelt zondag 21 mei om 19.00 uur zijn programma Plantaardig en diervriendelijk in de NicolaÏkerk in Appingedam.

Wie een gewone kerkdienst verwacht, komt bedrogen uit, want met een cabaretier-evangelist op de kansel wordt alles anders. Ruurd Walinga pakt voordat hij met het innerlijk van de kerkgangers aan de gang gaat, het uiterlijk aan. Als kapper neemt hij enkele bezoekers bij de kop om zo alles onder controle te krijgen. Want dat is toch wat we willen. En als dat niet lukt. Wat dan? In Plantaardig en Diervriendelijk komt het allemaal aan de orde.

Ruurd Walinga komt uiteindelijk met een (knuffel)ark van Noach - of was het die van Job? - op de proppen om overeind te blijven. Op verfrissende, vermakelijke en op ontroerende wijze laat Walinga het publiek stil staan bij de diepe levensvragen en de (on)zin van het lijden. Bovendien biedt hij ze troost en hulp aan.

Plantaardig en diervriendelijk is een show waar het publiek, jong en oud, nog lang over zal napraten. Walinga is de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland. Al meer dan vijftien jaar is hij actief en speelt in allerlei kerken met zijn twaalf shows voor alle leeftijden. Enkele jaren geleden verscheen zijn cd Wie ben jij. Zie verder: www.waterinwijn.nl.

De entree is gratis; wel is er een collecte.