4 Ton gemeente voor gezondheidscentrum

DELFZIJL - De gemeente Delfzijl stelt een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor de medefinanciering van een gezondheidscentrum in het centrum van Delfzijl.

Eerder meldde de provincie 300.000 euro beschikbaar te stellen. Het gezondheidscentrum komt in het oude postkantoor aan Molenbergplein. Het moet de leegte opvullen die het Delfzicht ziekenhuis achterlaat na sluiting begin volgend jaar.

Als alle betrokken partijen hun ja-woord hebben gegeven, is het de bedoeling dat het gezondheidscentrum begin 2018 de deuren opent en dat er nauw wordt samengewerkt. In het centrum komen onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek. De Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN) zal voorzien in de mogelijkheid tot het maken van röntgenfoto's en echo's. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen brengt een servicepunt onder in het gebouw.

Het is ook de bedoeling dat er een verbinding wordt gemaakt tussen medische- en sociale zorg. Dat betekent dat de gemeente Delfzijl een servicepunt krijgt in het gezondheidscentrum. In het gemeentelijk servicepunt kunnen inwoners terecht voor vragen over bijvoorbeeld wonen, financiën, gezondheid, daginvulling, sociale relaties, gezin en opvoeding.