Paviljoen Overdiep 2.0 een feit

APPINGEDAM - Na de overname van het Paviljoen op 5 september 2016 is er veel gebeurd. Naast het nieuwe team, andere werkwijzen, een nieuw kassysteem en een nieuwe kaart, heeft nu ook een metamorfose plaatsgevonden aan de Stadshaven 2 in Appingedam.

De Brasserie heeft een eigentijdse industriële uitstraling gekregen, vooral een knipoog richting de jongere generaties. Eigenaar Jenz Verbogt: „Wij merken dat ook deze doelgroepen steeds vaker bereid zijn om tijd vrij te maken voor elkaar en te genieten van een brunch, lunch, diner of borrel. Daarbij vinden wij het van belang om eerlijke, kwalitatieve en verse gerechten te serveren. Vandaar dat ook de samenwerking wordt gezocht met lokale ondernemers en dat streekproducten de boventoon gaan voeren. Denk hierbij onder andere aan Banketterie Jan Bos, Bakker Olinga, Bakkerij Prins, Poelier het Scharrelhofke, Jos Beeres wijnkoperij en Roeg Natuurvlees. Die laatste is een directe link naar het prachtige en veelal nog onbekende natuurgebied ’t Roegwold, dat direct in onze achtertuin ligt (van

Schilmeer tot Kolham). In dit gebied, dat maar liefst 1700 hectare groot is, grazen onder andere de Hereford runderen die, naast dat ze een goed leven hebben, ook een minimum aan medicatie en dergelijke hebben gehad.”

„Als laatste, hebben wij ons best verkochte product kritisch bekeken, de koffie. We zijn afgereisd naar de koffiebranderij om onze eigen Damster Boontjes te laten produceren. Het gehele team staat dan ook klaar voor het nieuwe seizoen en wij nodigen iedereen van harte uit, om kennis te komen maken met misschien wel de mooiste plek van Appingedam.”