Recordaantal historische vliegtuigen naar Oostwold Airshow

OOSTWOLD - Als de voortekenen niet bedriegen kunnen er tijdens de negende editie van de Oostwold Airshow op beide Pinksterdagen de nodige records gaan sneuvelen.

Zowel op het gebied van toeschouwersaantallen als op het gebied van historische vliegtuigen.

Het aantal verkochte tickets in de voorverkoop is in vergelijking met 2015 zelfs verdubbeld. Opvallend is dat er toegangskaarten naar Frankrijk, Amerika en zelfs Australië gaan. Ook de belangstelling uit vooral Duitsland en Engeland is veel groter dan de voorgaande edities. In 2015 bezochten in totaal ruim 20.000 toeschouwers het evenement.

Bezoekers kunnen bijna op het vliegveld parkeren en bij de kassa’s wordt met een supersnel scansysteem gewerkt.

De Oostwold Airshow heeft inmiddels ook de interesse van de buitenlandse media gewekt. De aanwezigheid van een record aantal bijzondere ‘warbirds’ is hiervoor een mogelijke verklaring. Stuk voor stuk vliegtuigen die je in deze combinatie en aantallen op het Europese vasteland bijna nergens zult aantreffen.

Naast het vliegprogramma zijn er beide dagen in de ochtenduren verschillende randactiviteiten, waaronder de Airmarket, optredens van ruim zeventig re-enactors, klassieke tractoren en voostellingen van het Flying Circus Theater. Tijdens de static show kunnen bezoekers vliegtuigen van dichtbij bekijken en misschien zelfs wel een praatje maken met bijvoorbeeld één van de deelnemende piloten.

Het showprogramma begint zowel op zondag 4 juni als op maandag 5 juni om 12.00 uur.