Prison Break Run op strand Schildmeer

STEENDAM - Studenten van de minor Eventmanagement van de Hanzehogeschool Groningen en Stichting Sportpromotie Schildmeer houden zaterdag 10 juni de Prison Break Run ophet strand bij het Schildmeer.

Dit is een obstakelrun met als thema: ontsnappen uit de gevangenis. Met dit evenement wil de organisatie het best bewaarde geheim van Groningen op de kaart zetten, het Schildmeer

Stichting Sportpromotie heeft subsidie gekregen om door middel van evenementen het Schildmeer aantrekkelijker te maken voor toeristen. „Wij als studenten van de minor Eventmanagement van de Hanzehogeschool Groningen lazen dit bericht en wij dachten hier willen wij aan meewerken. Wij rganiseren een obstakelrun voor mensen in de regio van het Schildmeer en willen op deze manier meer bezoekers trekken,” zeggen studenten Lianne den Ouden, Jorn Wiersma, Laura Compagner en Wieke Kootstra.

De Prison Break Run, is een obstakelrun waarbij deelnemers moeten ontsnappen, allerlei obstakels moeten overwinnen en bewakers zien te omzeilen. Om het evenement extra spannend te maken kunnen deelnemers kiezen uit drie opties voor deelname: alleen, als tweetal en als groep. Wanneer zij ervoor kiezen om als tweetal deel te nemen, wordt het tweetal met elkaars handen vastgebonden en moeten zij op deze manier de obstakels zien te halen.

Dennie de Jager uit Wagenborgen heeft drie jaar geleden een auto-ongeluk gehad en heeft daardoor een dwarslaesie. Zijn grootste wens is om weer te kunnen lopen. Dit is alleen mogelijk door middel van een exoskelet en hier is geld voor nodig. Hij heeft daarom samen met vrienden de stichting Walk On opgericht, een goed doel dat perfect past bij de Prison Break Run, omdat Dennie ook uit de regio van het Schildmeer komt. Door de Prison Break Run hopen de studenten van de Hanze Hogeschool zoveel mogelijk geld voor de stichting op te kunnen halen.

Tickets zijn te verkrijgen via de Facebookpagina Prison Break Run.