Allerlaatste wedstrijd ‘t Zandt gefloten door Jochem Kamphuis

‘T ZANDT - ‘T ZANDT Voetbalvereniging ‘t Zandt speelt zaterdag 27 mei om 14.30 uur de allerlaatste wedstrijd in haar bestaan. Na 85 jaar houdt de club op te bestaan.

De allerlaatste wedstrijd is een bijzondere, tegen buurman De Fivel uit Zeerijp. Die staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Kamphuis staat op de seniorlijst betaald voetbal van de KNVB en fluit zijn wedstrijden in de eredivisie. Daarnaast wordt de derby van commentaar voorzien door de stadionspeaker van FC Groningen, Jan Wildeman. En als klap op de vuurpijl wordt er met de nieuwe eredivisiebal gespeeld. De bal voor het eredivisie-seizoen 2017/18 is ontworpen door Henk Schiffmacher en officieel pas leverbaar vanaf 1 juli. De dag wordt afgesloten met een feestelijke derde helft waarbij Harry’s One Man Showband de muziek verzorgt.

‘t Zandt is op 1 mei 1932 ontstaan door samenvoeging van een drietal jongensclubs te weten: VOP (Voor Ons Plezier), DKJ (De Kwieke Jongens) en ZVV (Zandster Voetbalvereniging). De club is de laatste jaren de kleinste amateurvoetbalverenigingen van ons land. 't Zandt bestaat uit slechts één seniorenelftal en een aantal trouwe leden. Nu een aantal spelers om verschillende redenen niet langer kan spelen en er geen nieuwe aanwas is, heeft de club besloten zich na dit seizoen op te heffen.

Het 85-jarig bestaan van vv ’t Zandt zal groots gevierd worden. Op 24 juni staat het grote slotfeest op het programma, waarbij in de avond onder andere Dries Roelvink, de Dikdakkers, Wat Aans en Burdy op de bühne staan.