Dagtochten met historische garnalenkotter

ZOUTKAMP - De bijzondere dagtochten over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4 gaan zaterdag 27 mei weer van start.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap houden in het voorjaar en in de zomer 12 mooie dagtochten in 6 weekenden waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. Op zaterdag vertrekt de Beurtvaart vanuit Zoutkamp, op zondag vanuit Groningen.

Deelnemers kunnen op de Beurtvaart genieten van al het moois dat het Reitdiep en omgeving te bieden heeft. Tijdens de vaart komen door een bevlogen gids de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Wist u dat in Garnwerd vroeger een veerpont voer? Bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch voor de deelnemers klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Aan het begin en eind van de dag kan men een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp brengen.

De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen € 60,- per persoon. Er kunnen slechts 12 personen per dag mee. Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via: c.degroot@noordelijkscheepvaartmuseum.nl / 050-312 2202 of via de website van het Groninger Landschap: www.groningerlandschap.nl. Kijk ook hier voor het vaarschema. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.