Veel activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen tijdens Hemelvaartsweekend

PIETERBUREN - Tijdens het Hemelvaartsweekend houdt het Zeehondencentrum een scala aan activiteiten en tours.

De 52 zeehonden die momenteel in de opvang verblijven en de uitgebreide informatie in het vernieuwde centrum leren bezoekers alles over de zeehond en zijn natuurlijke leefomgeving. De tours op het Wad maken de beleving compleet, wanneer men meer wil leren over hoe de zeehond in het wild leeft en hoe bijzonder zijn thuis ‘Waddenzee UNESCO Werelderfgoed’ is.

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei worden er in het Zeehondencentrum dagelijks rondleidingen achter de schermen aangeboden. Er zijn tevens bottenshows en bezoekers kunnen zien hoe de zeehonden gevoerd worden. Zeehondenpup Ella is ook te bewonderen. Dit is de jongste telg in de opvang.

Op donderdag 25 mei doet het Zeehondencentrum mee met het jaarlijkse Knooppuntenspel van de ANWB. Vier fietsknooppuntenborden in de buurt van Pieterburen zijn heimelijk voorzien van een prijzenkaart. Fietsers die een kaart vinden kunnen deze inleveren bij het Zeehondencentrum in ruil tegen een leuk prijs.

Op zondag 28 mei is er een Kwelderrit in samenwerking met het Groninger Landschap. In het Bezoekerscentrum Noordkust van het Groninger Landschap wordt een film getoond over het Waddengebied.

Op donderdag 25 mei is er een Waddenexcursie met zandbankwandeling. Deze tour staat in het teken van Waddenzee Werelderfgoed en het verkennen van de drooggevallen zeebodem. Tijdens de twee zeehonden vrijlaattochten op zaterdag 27 mei zijn opvarenden live getuige van het uitzetten van een aantal gezonde zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving, de Waddenzee.

Voor tijden en reserveringen: www.zeehondencentrum.nl/het-centrum/hemelvaart.