Expositie vijf kunstenaars in Delfzicht

Delfzijl - Voor de expositie Kunst uit het Hart, van juni tot en met september, heeft de kunstcommissie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen voor de locatie Delfzicht vijf kunstenaars uitgenodigd:

Masaris Syaefudin, is beeldend kunstenaar, geboren op Java. .Masaris schildert impressionistisch en schrikt niet terug van een onderwerp. Zijn stijl is herkenbaar aan de kleurstelling en het lijnenspel. Hij ziet de lijnen, kleuren en vormen spontaan ontstaan en brengt ze op het doek. Hij heeft zowel op Java (Yogyakarta) als in Duitsland gewerkt en geëxposeerd. Vanaf 2003 woont hij in Nederland.

Henk Mulder (1942) is geboren in Appingedam, heeft de technische school bezocht en in het bedrijfsleven gewerkt alvorens hij zich na zijn pensionering kon storten op de kunstvorm waar hij al zijn leven lang door gepassioneerd was: schilderen. Geliefde onderwerpen zijn landschappen, dwarsgetuigde schepen en de gewone dingen om ons heen.

Marthe van Benthem tekende al heel jong portretten in grijstinten met potlood op papier met foto’s als model. Daarna was dat 35 jaar niet te combineren met haar beroep. In 2009 is zij opnieuw begonnen met tekenen en heeft ook weer teken- én schilderles genomen. Haar onderwerpen zijn dieren vanwege de anatomie en uitdrukkingskracht. Mensen weet ze te treffen in hun karakter. Ze werkt met penseel en paletmes in een expressionistisch-realistische stijl.

Deze kunstenaars zullen hun werk tonen in de gangen van de polikliniek van ons ziekenhuis.

In de vitrines in de centrale hal is werk te zzien van Wia Haan en Geke Kopinga. Zij werken als keramisten samen onder de naam Kip en ko-keramiek.