Nieuwe plek Sliksleeën naast Eemshotel

DELFZIJL - De inschrijving voor de 41e editie van het sportieve en hilarische evenement Sliksleeën start zondag 4 juni om 13.00 uur. Een uur later beginnen de wedstrijden. Het kraiten kent een nieuwe locatie, buitendijks, links van het Eemshotel, vanaf de dijk gezien.

Een krait is een soort kruising tussen een slee en een step. Er zijn dit jaar 4 categorieën: Dames individueel; Heren individueel; Estafette (groep van vier personen) en Originaliteit ( groep met de mooiste outfit).

Deelname is gratis en op eigen risico mogelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Vooraf inschrijven kan ook via www.jciddd.nl of slikslee@jciddd.nl. Tijdens het sliksleeën is het dragen van stevig schoeisel verplicht. Na afloop kun je je met de brandweerspuit laten afspoelen, neem dus ook iets droogs mee.

De organisatie is in handen van de JCI (Junior Chamber International) De Drie Delfzijlen, die dit jaar de stichting Walk On. Die zet zich in voor onderzoek naar manieren om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen.

Om het sliksleeën extra feestelijk te maken zijn er voor de kleinsten een springkussen en de mogelijkheid om te schminken.