Afscheid thuisadministratie Humanitas DAL

DELFZIJL - Alie van Kooten en Arent de Vries hebben donderdag afscheid genomen van de vrijwilligersgroep Thuisadministratie van Humanitas afdeling Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

Vrijwilligers bij de thuisadministratie ondersteunen mensen bij het ordenen en regelen van hun financiële administratie. Gemiddeld worden er zo’n 75 mensen per jaar ondersteund door 15 vrijwilligers.

Alie wilde na haar pensioen graag maatschappelijk actief blijven en koos daarom voor vrijwilligerswerk bij Humanitas. Zij was 8 jaar actief binnen de Thuisadministratie. Al die jaren heeft zij dit met veel plezier gedaan. Ze heeft er veel van geleerd en is blij dat ze veel mensen weer op weg kon helpen. De laatste jaren deed zij de intakes bij nieuwe deelnemers. De aanvragen werden wel complexer. „Soms voelde ik me er een sociaal werker bij. We komen bij de mensen thuis en bij dit werk signaleer je veel. Het is belangrijk dat mensen op de juiste manier geholpen worden.” Eigenlijk heeft ze het gevoel dat ze nu pas met pensioen gaat. Ze zal het werk zeker ook nog wel gaan missen.

Arent is al 12 jaar actief bij Humanitas. Niet alleen als coördinator en voorzitter van het Thuisadministratieproject maar ook als voorzitter van het afdelingsbestuur van Humanitas DAL. Daarnaast begeleidde hij persoonlijk ook nog een groot aantal deelnemers. Binnen het bestuur vielen er wel eens mensen uit vanwege een baan of verhuizing. „Soms moest ik even in mijn eentje vergaderen,” aldus Arent. Jarenlang was hij de drijvende en continue factor van de afdeling. Mooi vond hij het om te zien dat er de afgelopen jaren steeds meer erkenning en waardering kwam voor de inzet, deskundigheid en vaak ook jarenlange ervaring van de thuisadministratievrijwilligers in Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Ook maakte hij zich sterk voor een goede samenwerking en korte lijnen met bijvoorbeeld de Volkskredietbank en andere hulpverleningsorganisaties. Zo kregen Humanitas-vrijwilligers ook een belangrijke rol in het Steunpunt Administratie.

Zowel Alie als Arent genoten vooral ook van de collegiale sfeer binnen de vrijwilligersgroep. Maandelijks worden alle ervaringen gedeeld en iedereen is altijd bereid elkaar te helpen. Vanuit de vrijwilligers en Humanitas District Noord waren er lovende woorden voor de inzet van Alie en Arent en vele herinneringen werden opgehaald. Beide willen het graag wat rustiger aan gaan doen. Hun taken zijn inmiddels binnen de groep overgenomen. Nieuwe thuisadministratievrijwilligers zijn van harte welkom. Voor aanmelding of meer informatie kan men mailen naar delfzijl@humanitas.nl. Meer informatie is ook te vinden via www.humanitas.nl.