Grasbaanraces Loppersum met specials en Duitse zijspannen

LOPPERSUM - Na twee jaar op rij een semifinale EK Zijspannen te hebben georganiseerd, heeft de MFAC Loppersum er dit jaar voor gekozen om een internationale wedstrijd uit te schrijven.

Op zaterdag 10 juni komen vanaf 17.00 uur de ESSO Specials Internationaal aan de start en wordt er een voorronde verreden van de Duitse Masters of Zijspannen 2017.

Gezien het deelnemersveld in de Specials Internationaal is spektakel verzekerd op de knusse kleipiste aan de Bosweg. Voor Nederland verschijnen aan het startlint Dirk Fabriek, Sjoerd Rozenberg, Romano Hummel, Henry van der Steen en Jannick de Jong. De Jong pakte onlangs zijn eerste GP overwinning van 2017. Zij gaan rijden tegen de Duitse wereldtopper Stephan Katt (drievoudig Europees Kampioen), de Tsjechische coureurs Martin Malek en Michal Dudek en de Engelse speedwayprofs Edward Kennet en, de na een zware crash in 2010, zijn comeback makende Paul Hurry.

Voor het eerst wordt er in Nederland een voorronde verreden van de Duitse Masters of zijspannen 2017. Het gaat om de eerste in een serie van vijf. Tijdens de kwalificatiewedstrijd om toegelaten te worden tot deze Duitse Masters, bleek dat de combinaties zeer aan elkaar gewaagd zijn, want het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 10 bedroeg maar twee seconden op een lange baan. Op de kleine piste in Loppersum zal dit nog minder zijn.

De Nederlandse deelname in deze klasse komt van Erik van Dijk jr. met bakkenist Bart van Weesel en de reservecombinatie is van Klaas Kregel, en de in Appingedam wonende, Inge Slagter.

Naast dit geweld strijden in het avondprogramma de Shorttrackklasse ST1, ST2 en de 125 cc specials om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Vanaf 12.30 uur zijn er wedstrijden in de diverse jeugd- en nationaalklassen. De training voor de overige klssen begint om 14.30 uur.