Capella Groningen brengt zomer in Zeerijp

ZEERIJP - Onder leiding van de nieuwe vaste dirigent Merlijn Wackers luidt Capella Groningen op zondag 11 juni om 15.00 uur in de Jacobuskerk in Zeerijp de zomer in.

Dat ggebeurt middels ‘een beestachtig mooi programma’, met 16e-eeuwse liederen over dieren van divers pluimage uit verschillende Europese regio's.

Een lichtvoetig programma met zomerse klanken vol fluitende vogels, vlinders en zoemende bijen. Ook de vlo, krokodil, feniks en basilisk komen voorbij. De meeste liederen hebben een dubbele bodem. Ze vertellen over dieren, maar houden de luisteraar een spiegel voor of snijden onderwerpen aan die indertijd liever indirect bezongen werden: toespelingen op de liefde, verborgen erotische metaforen. Inderdaad, ook figuurlijk de bloemetjes en de bijtjes.

Het programma wordt afgewisseld met enkele verrassende intermezzi in de traditie van de middeleeuwen, toen rondtrekkende jongleurs mensen vermaakten met zang, spel, acrobatiek, mime en andere kunsten. De professionele jongleur Marco 'Bonisimo' Vermeer zal tussen de gezongen stukken optreden.

Traditiegetrouw serveert Capella Groningen na afloop van het concert een drankje met door koorleden gemaakte hapjes als afsluiting van het seizoen.

Kaarten reserveren kan via:reserveringen@capellagroningen.nl of 0503095698.