Met bus langs boerderijen Hoogeland

LOPPERSUM - De tweede Open Boerderijenroute van het project ‘Boerderij in Beeld’ gaat zaterdag 10 juni naar het Hoogeland.

Tijdens deze route worden drie geheel verschillende boerderijen aangedaan. De deelnemers van de Open Boerderijenroute op het Hoogeland gaan met de bus langs de oude stroomgebieden van de Fivel en de Hunze, Fivelingo en Hunsingo. Onderweg bezoeken ze een moderne en monumentale veehouderij in Stedum en een bijzondere historische boerderij in Usquert. De tussenstop met een kopje koffie of thee is bij de herbestemde boerderij De Diek’n in Zeerijp.

Met het project Boerderij in Beeld geven Erfgoedpartners en de Boerderijenstichting Groningen stof tot nadenken over de boerderij als cultuurhistorische drager van de identiteit van het Groninger platteland. Opgeven kan via: info@erfgoedpartners.nl of 050 – 313 00 52 (Erfgoedpartners). Het vertrekpunt is bij station Loppersum om 13.00 uur. Rond 18.00 uur is men terug op het vertrekpunt.__________________________________________________________________________________