Kinderen tonen zelf geprogrammeerde games in bibliotheken

Delfzijl - Tijdens de programmeercursus Heel Groningen Scratcht hebben 75 kinderen In de bibliotheken van Bedum, De Marne, Uithuizen en Winsum geleerd hoe ze een eigen game maken.

Op een bijeenkomst om het eindresultaat aan elkaar en de jury te laten zien, werden de games van David Renkema uit Bedum, Tom van der Vinne uit Winsum, Mattias Pronk van De Marne en Abel Bruining van Eemsmond uitgeroepen tot de beste games. Zij gaan –samen met de winnaars uit de andere gemeenten in Groningen- door naar de grote finale op 21 juni in Bibliotheek Hoogezand. Daar sleept de provinciale winnaar een mooie prijs in de wacht; een heuse 3D-printer.

Biblionet Groningen startte in samenwerking met Startup Kid begin april met een gratis programmeercursus voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool. In totaal schreven ruim 500 kinderen uit 23 gemeentes in de provincie Groningen zich in voor Heel Groningen Scratcht. De kinderen hebben in de cursus via de programmeertaal Scratch geleerd hoe leuk en eenvoudig programmeren eigenlijk is.