Topbeachvolleybal Appingedam

APPINGEDAM - Een week na het sportspektakel de Stadsloop heeft Appingedam opnieuw een topevenement op het programma staan. Het beachvolleybaltoernooi beleeft op vrijdagavond 30 juni en zaterdag 1 juli zijn elfde editie.

Ook dit jaar komen er op zaterdag spelers en speelsters naar het kerkplein die in de zaal op het allerhoogste niveau acteren in de Nederlandse competitie. De organisatie is zeer in haar nopjes met het vastleggen van de teams uit de eredivisie. De spelers en speelsters komen uit alle streken van Nederland zoals Zaandam, Doetinchem, Barneveld en Apeldoorn. Tevens komt het Nederlands jeugdvolleybalteam dat dagelijks traint in Papendal. Met de topspelers en speelsters is de afspraak gemaakt dat ze voldoende tijd inruimen om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met de fans. De organisatie heeft 12 hotelkamers moeten afhuren bij Hotel Ekenstein om zo de spelers en en speelsters een overnachting te kunnen aanbieden. Alleen met dergelijke voorzieningen en een goed gevulde prijzenpot is de top te bewegen tot een topprestatie, weet de organisatie.

Er zal liefst 80 kuub zand zal op het plein aan de Nicolaikerk gestort worden om twee speelvelden te creëren. Rondom de speelvelden zullen er tribunes neer gezet worden om een stadioneffect te krijgen. De diskjockeys van het WK van 2015 komen naar Appingedam met hun installatie.

Op de vrijdagavond en begin in de middag op de zaterdag zullen er recreantentoernooien gespeeld worden. Teams kunnen zich nog inschrijven via: www.beachvolleybal-appingedam.nl.