Hardlooptalenten naar Stadsloop Appingedam

APPINGEDAM - De 21e editie van de Univé Stadsloop Appingedam krijgt zaterdag 24 juni naast een keur aan nationale en internationale topatleten ook het Nederlandse hardlooptalent aan de start

Met de komst van Jesper van der Wielen (26) is de organisatie verzekerd van de komst van het grootste atletiektalent van Nederland. De Nijmeegse hardloper is na een aantal mindere jaren dit jaar weer terug in grootse vorm. Van der Wielen is dit jaar er alles aan gelegen om de stap te maken naar de Europese top. “Ik wil dit jaar onder de 28 minuten lopen op de 10 kilometer,” aldus van der Wielen. De weg is de grote liefde van Jesper van der Wielen. Hij wil op zowel de baan als de weg zijn persoonlijke records weer gaan verbeteren. Op de tien kilometer heeft hij een persoonlijk record van 28.18. Het grote talent uit het Noorden is Tom Hendrikse (18) .Hij slaagde er dit jaar in om tijdens de open Engelse baankampioenschappen zijn pr aan te scherpen tot 31.04. Daarmee zal hij dit jaar Nederland vertegenwoordigen bij het EJK in Italië.

Ruth van der Meijden is na een gestage carrière op dit moment het grote Nederlandse talent op de langere afstanden. Pas vijf jaar beoefent ze de hardloopsport serieus en veroverde al een aantal nationale titels in verschillende disciplines: 10.000 meter cross, halve marathon en marathon. Van der Meijden verbeterde begin dit jaar haar pr op de 10 km (33.17). Talentvol is ook Jasmijn Lau. De juniore grossiert in titels. Uitzonderlijk was dit jaar haar prestatie bij het NK 10 km in Schoorl. Ze werd nationaal kampioen met 34.23. Daarmee realiseerde de 17-jarige de snelste tijd ooit door een Nederlandse juniore gelopen. Kim Dillen verbeterde vorig jaar in een regenachtig Appingedam haar pr tot 33.26. Na een blessureperiode is ze dit jaar weer uitstekend in vorm. Jamie van Lieshout (26) wil de stap maken naar de absolute Nederlandse top. Zij liep vorig jaar in Stanford haar pr van 34.18.

Er komt ook een groot aantal gevestigde namen naar Appingedam. Bij de dames zal Andrea Deelstra opnieuw van start gaan. Deelstra liep het afgelopen jaar de Olympische marathon. Zij heeft een persoonlijk record van 34.55. Jessica Oosterloo komt terug van een blessure maar kende vorig een sterk seizoen met een persoonlijk record in Appingedam van 34.42. Marathonloper Gert Jan Wassink heeft op de tien kilometer een persoonlijk record van 29.27. Hij wil dit jaar een snelle najaarsmarathon lopen. Koen Raymaekers (37) is veelvoudig nationaal kampioen en is nog altijd in staat om een snelle 10 km af te leggen. Olfert Molenhuis deed twee jaar geleden een stapje terug maar de voormalige topatleet en nationaal kampioen 10.000 meteris nog steeds goed genoeg voor een ereplaats. Wouter Ploeger miste dit jaar op een haar het EK-indoor 1500 meter. De Assenaar heeft op de 10 km een pr van 30.32.

Binnenkort maakt de organisatie de namen bekend van de internationale top die ook dit jaar van start zal gaan in Appingedam.

Meer informatie op: www.stadsloopappingedam.nl.