Weggeefwinkel Voor Elkaar zoekt inbreng en winkelruimte in Delfzijl

DELFZIJL - De nieuwe stichting weggeefwinkel Voor Elkaar is op zoek naar winkelruimte in de omgeving van Delfzijl.

Anita van der Deen en Corina Tauran willen iedereen de mogelijkheid geven om aan bepaalde spullen te geraken. Zonder tussenkomst van een kassa, om zo de spullen zoals kleding, textiel, huisraad, boeken, speelgoed, servies en dergelijke duurzaam te hergebruiken. „Dat is beter voor het milieu en via deze weg willen wij de armoede bestrijden,” zeggen beide dames. Ook willen zij mensen bewust maken van hun eigen consumptiegedrag en de rol die verspilling daarbij inneemt.

„Wij maken geen onderscheid tussen arm en rijk en iedereen zal dan ook bijzonder welkom zijn. Voor Elkaar gaat werken met gemotiveerde vrijwilligers. Die gaan alles zorgvuldig uitzoeken en sorteren. Textiel en kleding die niet in de winkel komt, gaat dan ook naar de Derde Wereld of er gaat iets nieuws van gemaakt worden. Een duurzaam proces.

„Voor Elkaar wil een gezellige ontmoetingsplaats bieden voor mensen van alle leeftijden, culturen en sociaal- economische achtergronden en levert op deze manier een sociale bijdrage aan de samenleving van Delfzijl.

Op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 13.00 uur is er een inbrengochtend voor kleding, textiel, speelgoed, boeken, huisraad en dergelijke in ’t Kaarnhoes aan Ruif 1 in Tuikwerd. Ook kan men bellen om spullen in te leveren aan de Veldoven 40 in Delfzijl en aan de Rengersstraat 5 in Appingedam.

Voor vragen en informatie kan men terecht bij Anita van der Deen: 06 – 28418810 of Corina Tauran: 06 - 46323725.