Meiden MC 1 Hockeyclub Eemsmond kampioen

DELFZIJL - De meisjes MC1 van Hockeyclub Eemsmond zijn zaterdag kampioen geworden. Na een spannende wedstrijd tegen Winschoten, die gewonnen werd met 4-0, was het tijd voor een feestje.

De competitie bestond uit vijftien wedstrijden e troffen alle tegenstanders drie keer. De Delfzijlsters wonnen er elf, speelden één keer gelijkgewonnen, en liepen drie keer tegen een nederlaag op. Ze scoorden liefst 89 maal. De eerste wedstrijd in oktober tegen de Graspiepers uit Drachten beloofde al veel: er werd gewonnen met 7-4.

De andere tegenstanders waren, Sneek, Winschoten, Winsum en HVA uit Assen. De weersomstandigheden zijn tijdens de wedstrijden erg wisselend geweest, zo werd de wedstrijd van 1 april (geen grap) tegen HVA gespeeld onder een enorm donker wolkendek en vanwege onweer moest de wedstrijd even worden stil gelegd. Het andere uiterste was de wedstrijd tegen Sneek op 27 mei, deze werd gespeeld onder een strak blauwe hemel bij een temperatuur van maar liefst 32 graden. Vanwege deze enorme hitte is de wedstrijd gespeeld in 4 kwarten daar waar er normaal in twee helften wordt gespeeld. Andere bijkomstigheid was dat deze wedstrijd is gespeeld met 10 spelers in plaats van de gebruikelijke 11. Het resultaat was er niet minder om, de wedstrijd werd gewonnen met 11-1.