Danara Stoppels wint speerwerpen bij de Ruhrgames

HOLWIERDE - Danara Stoppels uit Holwierde heeft afgelopen weekend het onderdeel speerwerpen gewonnen tijdens de Ruhrgames in het Duitse Dortmund.

Tijdens dit tweejaarlijks jeugdevenement wordt in een internationaal deelnemersveld in bijna 20 verschillende sporten gestreden om de prijzen. Voor het deelnemen aan het atletiektoernooi voor jeugd onder de 16 jaar moesten bepaalde limieten behaald zijn. De 14-jarige Danara Stoppels had zich geplaatst voor de onderdelen speerwerpen en kogelstoten.

In het veld van deelneemsters uit Duitsland, Frankrijk en Nederland begon Danara het speerwerpen sterk met een worp van 38.99 meter, goed voor de koppositie. Ze bleef goed werpen en verbeterde in de laatste worp haar afstand nog naar 40.71 meter, ruim voldoende voor de eerste plaats. Met deze afstand staat Danara op de tweede plaats in de Nederlandse ranglijst, slechts één meisje (14- en 15-jarigen) heeft net drie centimeter verder gegooid dit seizoen met de speer van 500 gram.

Direct na het speerwerpen moest Danara door naar kogelstoten. Waarschijnlijk was de concentratie weg, want dit ging niet helemaal goed. Ze bleef ruim onder haar persoonlijke record en werd 12e.

Over twee weken gaat Danara meedoen aan de Nederlands Kampioenschappen voor B Junioren (15 en 16 jaar). Hier heeft ze zich geplaatst voor het kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.