IVAK-docenten vormen collectief KunstDelta

DELFZIJL - Het nieuwe docentencollectief KunstDelta is ontstaan uit een groep enthousiaste docenten van het Ivak die de continuïteit en kwaliteit van het kunstonderwijs en met name de amateurkunst wil waarborgen.

Op zaterdag 24 juni presenteren de docenten zich op de Uitdagend Delfzijl. KunstDelta heeft als aanleiding de ingrijpende bezuinigingen op het kunstonderwijs in de DAL-gemeenten. Door het opheffen van de gemeenschappelijke regeling IVAK van de drie gemeenten is er geen subsidie meer beschikbaar gesteld voor de amateurkunst.

Uit liefde en enthousiasme voor het vak hebben docenten van het voormalige IVAK zich nu verenigd om als zelfstandige docenten ongesubsidieerd samen te werken en allerlei initiatieven te ontplooien voor het kunstonderwijs.

KunstDelta wil samenwerken met alle culturele instellingen en onderwijs en richt zich ook op muziekverenigingen, koren, orkesten, bibliotheek en theaters. De doelgroep is zo breed mogelijk: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

De verbonden docenten van KunstDelta bieden proeflessen, kennismaking, oriëntatie, scholing en verdieping op het gebied van dans, theater, muziek en beeldende kunst.

Voor muziek wil KunstDelta naast het geven van individuele lessen mogelijkheden bieden voor ensembles, orkesten, en multidisciplinaire kunstvormen. Maar ook lessen die ondersteunend zijn zoals theorielessen, muziekexamens, presentatie op podia, voorspeeluren en leerlingenconcerten.

De docenten willen met passie iedereen de basis van alle kunstdisciplines laten beleven.

Meer informatie: www.kunstdelta.nl. De website is nog in oprichting.