Siddebuurster transportbedrijf wekelijks naar West-Afrika

SIDDEBUREN - Vanaf juli 2017 biedt ForestField Logistics uit Siddeburen biedt vanaf juli een wekelijkse full service transportdienst over zee via Rotterdam van en naar West Afrika.

Voor deze dienst wordt gebruik gemaakt van standaard 20- en 40-voets zeecontainers. Met een wekelijks vertrek vanuit Nederland en West Afrika biedt ForestField klanten de mogelijkheid om, naast volle ladingen ook kleinere zendingen tegen een gunstig tarief te versturen. Zendingen (pallets, losse goederen, onderdelen etc.) worden efficient en veilig samengeladen in standaard zeecontainers.

Jeroen Bos, oprichter en eigenaar van ForestField Logistics : „We verzorgen al langere tijd op onregelmatige basis voor onze klanten vanuit geheel Nederland transporten per zeecontainer naar West Afrika. Door de dienst nu op basis van vaste wekelijkse vertrekken aan te bieden kunnen we onze bestaande relaties meer zekerheid bieden. Daarnaast denken we dat de wekelijkse dienst meer bedrijven over de streep kan trekken, mede gezien het feit dat we niet uitsluitend volle vrachten maar zeker ook kleinere zendingen vervoeren. Klanten hoeven dus niet het volle pond voor een container te betalen maar slechts voor de ruimte die hun zending nodig heeft.”

De service is van deur naar deur, inclusief export- en importdocumentatie, biedt vaste transittijden en vooraf bekende transparante tarieven en toeslagen. „Containers van of naar Noord Nederland zullen per binnenschip aan- en afgevoerd worden van en naar Rotterdam. Dit is niet alleen kostenefficiënter maar zorgt voor een behoorlijke reductie in milieubelasting. Het laatste stuk van en naar de klanten wordt per vrachtwagen verzorgd.”

Belangrijke bestemmingen op de West-Afrika dienst zijn Ivoorkust, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Kameroen, Angola en de Democratische Republiek Congo. Via transshipment worden andere West Afrikaanse landen maar ook Zuid Afrika en Mozambique bediend.

Meer informatie: www.forestfieldlogistics.com.