Anneke Duit nieuwe manager IVAK

DELFZIJL - Anneke Duit is per september de nieuwe eindverantwoordelijk manager van de stichting IVAK, centrum voor kunst en cultuureducatie in de DAL-regio.

Het bestuur van de nieuwe stichting, die in mei is ontstaan uit het besluit tot liquidatie van de gemeenschappelijke regeling IVAK, de Cultuurfabriek, heeft Anneke Duit officieel benoemd. Duit is 54 jaar en studeerde sociale en politieke wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en studeerde aan de Sociaal Pedagogische Academie in Amersfoort . Ze was tot en met 2015 wethouder in de gemeente Pekela, met de portefeuille onderwijs en welzijn. Daarvoor was zij wethouder in de gemeente Nijmegen.

Zij was leidinggevende/directeur van welzijn- en onderwijs organisaties in Stadskanaal en Nijmegen. Anneke Duit woont in Nieuwe Pekela.

Duit heeft er zin in. „Deze nieuwe organisatie heeft zoveel potentie. Er gebeurt hier natuurlijk al ontzettend veel moois, maar nu het een verbindende organisatie is geworden, die zelfstandig verder kan, zijn vooral ook de nieuwe kansen een geweldige uitdaging. Het lijkt me fantastisch daar straks sturing aan te mogen gaan geven.”

Het bestuur van de Stichting IVAK is blij met de benoeming van de nieuwe eindverantwoordelijk manager. Het is de afronding van een traject van een jaar waarin de liquidatie van de gemeenschappelijke regeling IVAK onderzocht en gerealiseerd werd en waarin een forse reorganisatie en transitie naar een zelfstandige stichting heeft plaatsgevonden.

Anneke neemt het stokje over van interim directeur Johan Boonekamp. Hij heeft het afgelopen jaar met veel passie en energie het bedrijf geleid en de liquidatie en reorganisatie succesvol doorgevoerd.

Het nieuwe cultuurbedrijf gaat met een financieel gezonde basis en een sterk inhoudelijk concept vol vertrouwen de toekomst in. Stichting IVAK,