Nieuwe speeltuin Ons Hőrntje in Zijldijk feestelijk geopend

ZIJLDIJK - Na jarenlange voorbereiding, door de inzet van dorpsbewoners en de financiële steun van vele sponsoren is het zaterdag 1 juli om 16.00 uur zo ver, de opening van speeltuin Ons Hőrntje in Zijldijk.

De speelgelegenheid achter het Fivelhoes in Zijldijk wordt feestelijk in gebruik gesteld door wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum. De Speeltuincommissie nodigt iedereen die daarbij aanwezig wil zijn van harte uit.

Na de korte toespraak van de voorzitter van de speeltuincommissie en de officiële feestelijke opening kan de speeltuin door jong en oud verkend worden. Voor de aanwezige kinderen zijn er verschillende verrassingen. Van 17.00 tot ongeveer 22.00 uur is er gelegenheid om samen te eten en te vieren dat de speeltuin helemaal af is. Op het terrein naast de speeltuin staan verschillende eetkramen. Iedereen is welkom een kijkje te nemen en een hapje mee te eten.

De speeltuin heeft een totale metamorfose ondergaan. Alle oude speeltoestellen zijn vervangen. Er zijn nu een kabelbaan, een heerlijk water- en zandtoestel, (vogelnest)schommels, een wip en een uitdagend klimtoestel. Alle toestellen zijn van duurzaam robiniahout gemaakt. Nu al blijkt dat de kinderen uit Zijldijk en omliggende dorpen als Oosternieland, Oldenzijl, Garsthuizen en ’t Zandt hun fantasie ten volle benutten in de nieuwe, spannende speeltuin. Ook de kinderen van de naast de speeltuin gelegen zorginstelling Cedin kunnen zich geweldig uitleven in de speeltuin.

De beplanting van de speeltuin is flink uitgebreid met vruchtdragende bomen en struiken en planten en struiken die vlinders en bijen aantrekken. De speeltuin is mede tot stand gekomen door de inzet van Dorpsbelangen Zijldijk, de Speeltuincommissie, de Feestweekcommissie, dorpshuis ’t Fivelhoes, vele vrijwilligers uit Zijldijk en door de steun van gemeente Loppersum, Kompan, Jantje Beton, Cedin, Stichting STEM, Loket Leefbaarheid, Kansrijk, Groenoord, Rabobank, VSB fonds, SNS Fonds Eemsmond, Provincie Groningen, Stichting Albino, Stichting Wieger Jansleen, Stichting Femme van der Schaaf, Stichting Boschuysen, Sobrietas, Het Roode of Burgerweeshuis.